interviews


"Bøger er ikke kun til for at blive læst. De kan også makuleres, spises eller opløses i syre. Thomas Hvid Kromann har skrevet et satirisk helte-epos om den litterære undergrund."
Litteraturpølser fra avantgardens kælder
(Weekendavisen d. 18. 3. 2011)"Det er en svimlende elementær sproglig stærkstrøm og en jordnær, men højest særegen løsagtighed, der kendetegner Thomas Hvid Kromanns forfatterskab. I et digressivt afsæt foldes skriften ud, mens vilterheden spejles i konkreter; en ny figur er landet på den avantgardistiske parcel. ..."
Den kontemplative konkretist
(Standart nr. 2, 2008)"Jyllands-Posten har udfordret Thomas Hvid Kromann til et spil Scrabble (freestyle), og forfatteren begynder med et ord, der beskriver, hvad klimaet i Hereford Beefstouws køkken er karakteriseret af. JP griber s'et og skriver "solur", som jo bare betyder solur, men Thomas Hvid Kromann arbejder videre med f'et og danner nu ordet "fnattrek", angiveligt en betegnelse for en hedonistisk Ib Michael-rejse til et sted i Asien. JP følger op med "bilsekt", slang for FDM. Forfatteren nørkler videre med bogstavbrikkerne og bringer sig så yderligere foran med ordet "rødsind", altså sådan et Keld Albrechtsen er født med. Lammet og i sproglig afmagt må JP nøjes med at skrive "ost". Stillingen er en klar føring til Thomas Hvid Kromann, og hvis De ikke ved, hvem han er, så får De det at vide nu."
Scrabblende spasmager
(Jyllands-Posten d. 14. oktober 2003)Læs hele forfatterskabsportrættet fra Forfatterweb som PDF
Forfatterskabsportræt