Danish Artists' Books – the Exhibition.

Overgaden, København fra d. 3. til 26. maj 2013. Kurateret af Thomas Hvid Kromann, Maria Kjær Themsen og Louise Hold Sidenius.

Udstillingen Danish Artists’ Books markerede en foreløbig kulmination på udforskningen af den danske kunstnerbog. I 2011 arrangerede vi ”Art+Text” på Overgaden. En udstilling, der, udover Pist Prottas jubilæumsudstilling, viste en række kunstnerbøger, herunder en retrospektiv af Henrik Haves kunstnerbøger og bogobjekter. Udstillingen blev startskuddet til Danske kunstnerbøger/Danish artists’ books.
Udstillingen "Danish artists’ books – the exhibition" var en udfoldelse af Danske kunstnerbøger. Udstillingen bestod af en række montrer med et bredt udvalg af de kunstnere, der fik separate kapitler i bogen (en montre til hver), samt historiske eksempler, bl.a. de temmelig ukendte feministiske kunstnerbøger fra 1970’erne, hvor arven fra konceptualismen fandt nye, mere hverdagslige former. Men også en række andre, normalt helt utilgængelige værker blev udstillet. Endvidere var der montrer, der viste en række aktuelle eksempler på fænomenet. På et stort bord kunne nye udgivelser kunne beses og blades i. I udstillingens sidste weekend var der et seminar med inviterede kunsthistorikere og teoretikere, både fra antologien og udenfor, derdiskuterede forskellige aspekter af fænomenet kunstnerbøger.

N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A